2015. sze 04.

Rend a lelke mindennek

írta: Eszti Fabo
Rend a lelke mindennek

Ahogy a mondás is tartja. Nagy igazság. Hiszen, ha az otthonunkban, környezetünkben rend van, lelkünkben is nyugalom alakul. Fordítva is így igaz. Ha a lelkünkben rend van, igényünk lesz a környezetünket is rendbe tenni.

Van, hogy az embernek a fejében néha káosz van. Mikor nem tudjuk „Merre vagyunk arccal”.  Sokféle megoldás létezik erre, hogy ezt a káosz helyzetet elkerüljük, illetve megoldjuk. Erre próbálok most egy saját tapasztalatom által, bevált tippet megosztani veletek. Sokak számára már ismerős lesz. Nagyon sokan alkalmazzák, majdnem mindenki eredményesen. Ehhez is szükséges az akaratod és a kitartásod. Mindehhez, elég csak egy pár perc az életedből.

„Bátran ki merem jelenteni, mégpedig azt, hogy ennek alkalmazásával, nyugodtabb és harmonikusabb lesz az életed!”

large_2_1.jpg


Akkor kezdjünk is bele.


1. Szelektálj!
2. Takaríts ki otthon!

Ezzel máris komfortosabbá varázsoltad otthonod, ami olyan lelkiállapotba hoz, hogy sokkal nagyobb kedved lesz, minden máshoz is.

Most pedig következz TE! Ne légy rest magadért tenni!

1. Végy egy kisalakú, vagy egy nagyalakú füzetet. Mondhattam volna egy papírlapot is, de azt könnyebben elhagyod, elkevered.

  1. Címkézd fel. Pl.: Terveim, Vágyaim, Feladataim… (Amit jónak gondolsz).

    3. Az oldalaknak is adj címet, hogy épp miről szeretnéd, hogy szóljon az aktuális lapon leírt terv.

 Azért is fontos ez, mert ha látod leírva, sokkal céltudatosabbá válsz. Nem mész el külön utakra. Minden nap meg tudod nézni, céljaidat, vágyaidat, feladataidat. Ezzel is erősíted és ösztönzöd magad. Rend lesz a fejedben. Sokkal hatékonyabbá válsz. Másrészt, semmi nem marad ki.


Van, ha döntésképtelen vagy, akkor felírhatod például, hogy…
Munkahelyem. Alá két oszlop (pozitív, negatív). Így máris tudsz mérlegelni. De ezt bármi olyan dologgal megteheted, amivel dilemmázol.

  1. Utolsóként, napi terveket is írhatsz. (én szoktam). Ezzel nyomon tudod követni, hogy mit sikerült elintézned. Amint valamit sikerült teljesíteni, pipáld ki vagy húzd ki. Én a pipálást ajánlom, mert így jól látható lesz az elvégzett feladat. Ugyan ezt megteheted a hosszabb távú terveiddel is.

    Fantasztikus érzés mikor látod, hogy mennyi mindent sikerült megtenned. Visszaolvasva, meglátod, hogy honnan hova érkeztél.
    Mind ehhez, elég csak egy pár perc. A fejedben is szükség van rendszerezésre, szelektálásra. Sokkal hatékonyabbá válsz utána.


    Nekem sokat segít!

        Kezdj bele Te is!

        Meglátod eredményes lesz!


By Eszti Fabo




Szólj hozzá

tippek