2015. aug 24.

Irigység!

írta: Eszti Fabo
Irigység!


Biztos mindenki élete során volt már valakire irigy. ( Aki nem az nagyon szerencsés).  Többféle irigység létezik. Van a teljesen átlagos, normális irigység. Pl.: „Ah, de szép helyen járt, milyen jó neki”. Ez még egy jó szándékú irigység, amit talán nem is irigységnek neveznék. De van a beteges irigység. Ami már konkrétan az irigy félnek fáj. Sokaknak ez elképzelhetetlen, hogy az milyen is lehet. Remélem nem sokan tapasztalták meg, mert akkor az azt jelenti, hogy lelki szegény az egyén.  Az irigységnek általában a főbb oka az, ha valaki nincs megelégedve magával, kishitű és lusta. Hiszen, ha meg van elégedve saját magával, akkor nem irigykedik másokra, hanem büszkén felvállalja saját magát. A lustaságot miért is írtam? Gondoljunk csak bele. A legtöbb irigy ember nem csinál semmit. Általában csak mások életével van elfoglalva. Jó, akkor hazudtam, mert mégis csak csinál valamit, mégpedig másokhoz méri magát. Legyen szó külsőségről vagy életszínvonalról. Viszont totálisan olyan dolgokra fecsérli az energiáját, ami nem viszi előre. Ezzel is csak a másik személy „jelentőségét” növeli. Energiát ad át neki. Vegyük például a nagyhatalmakat. Ők elterveztek valamit, tettek érte. Mi figyeljük az ő cselekedeteiket, így ők energiát kapnak. Egyre följebb tőrnek. Mi lenne, ha ezeket az energiákat megfordítanánk és saját magunkra tartalékolnánk? Mi lenne, ha nem más emberek életével foglalkoznánk, hanem a sajátunkéval? Talán több eséllyel haladhatnánk mi is előre.

Megint csak magamat tudom ismételni. Ne másoknak akarjunk megfelelni, hanem saját magunknak! Ne másokhoz hasonlítsuk magunkat. Ne mások eredményein siránkozzunk, hogy „Ezt nem hiszem el, már megint jobb képet csinált…” vagy, „Ezt nem hiszem el, neki már megint összejött az élet!”… és sorolhatnám a végtelenségig.  Mindenki más élethelyzetben van. Nincs egyforma. Ne másokra legyünk irigyek és ne másokat okoljunk és utáljunk emiatt, mert neki „JOBB”. Hiszen ezt sem tudhatjuk, hogy neki valóba jobb-e! Viszont tett érte!  


Vegyük a fáradtságot és a SAJÁT ÉLETÜNKÉRT, JOBBLÉTÜNKÉRT KEZDJÜNK EL TENNI!  Ne mások életét figyeljük, hanem keressük a sajátunkéban a szépséget! Hiszen a jó tettek, boldoggá tesznek!

By Eszti Fabo


envy2.jpg

Szólj hozzá

tarsadalom irigyseg Főoldal